Wat zijn de interieur trends van 2022

Je bent het liefste altijd op de hoogte van de laatste interieur trends. Alleen op deze manier weet je zeker dat je interieur helemaal van deze tijd is en zonder twijfel een indruk achter kan laten op vrienden of familie. Maar wat zijn nu precies de trends van dit jaar die zeker het overwegen zijn bij jou in huis? Je leest het allemaal in dit artikel.

In de Japandi stijl komen een Scandinavische en Japanse stijl samen 

Misschien heb je al eens gehoord van de Japandi stijl. Dit is een erg leuke en creatieve mix tussen een Scandinavische en Japanse stijl. Hierbij kun je denken aan woonaccessoires en meubilair in minimalistische vormen, luxe materialen en neutrale stijlen. Denk hierbij aan materialen zoals marmer, hout en steen. Door de rust en eenvoud oogt je interieur enorm sereen en geniet je hierdoor van een heerlijk thuisgevoel.

Een luxe gevoel dankzij de hotel-chique trend 

Een trend die de komende tijd nog wel gaat blijven, is de hotel-chique trend. De naam zegt het eigenlijk al, met een interieur in deze stijl lijkt het net alsof je woont in een hotel. Zo wordt er gebruik gemaakt van luxe materialen zoals velours en leder en een interieur in een hotel-chique stijl staat bekend om de diepe en luxe kleuren. Hierbij kun je denken aan donkerblauw, donkerrood, donkergroen en zwart. Voor zowel nieuwbouwwoningen als bestaande huizen is dit de perfecte woonstijl om in iedere kamer door te voeren.

Contrasterende kleuren voor een speels totaalplaatje 

In het modebeeld zien we het al iets eerder terugkomen, maar ook binnen het interieur beginnen contrasterende kleuren steeds vaker terug te komen. Dit is dan ook een van de laatste interieur trends die er spelen. Hierdoor zorg je voor een speels totaalplaatje en deze stijl is een leuke knipoog naar een retro stijl uit de jaren ’60 en de jaren ‘70.