De verschillende soorten stijlen inrichting

De verschillende soorten inrichting stijlen

Denk jij erover na om je huis een nieuwe inrichting te geven, of ga je misschien binnenkort verhuizen? Er zijn ontzettend veel verschillende interieur stijlen te bedenken. In dit artikel vertellen we je alles over vier populaire stijlen inrichtingen van het moment: Scandinavisch, Vintage, Landelijk en Bohemian. Zo weet je na dit artikel welke van deze inrichting stijlen het beste bij jou past.

Een Scandinavische inrichting

Een Scandinavisch interieur is over het algemeen vrij rustig en minimalistisch. Er wordt veel gebruik gemaakt van neutrale kleuren, veelal witte of beige tinten. Zwart wordt soms als accentkleur in accessoires gebruikt. Scandinavische inrichtingen maken daarbij veel gebruik van houten materialen. Het gebruik van hout zorgt ervoor dat het interieur warmte uitstraalt.

Een Vintage inrichting

Een Vintage inrichting kenmerkt zich door het gebruik van een of meerdere vintage meubelen. Deze zijn er in alle soorten of maten te bedenken. In een Vintage inrichting kunnen er zowel natuurlijke kleuren gebruikt worden als wat fellere kleuren. Je kunt er dus veel kanten mee op. In een vintage interieur wordt ook veel gebruik gemaakt van planten. Door de vintage meubelen in combinatie met planten straalt deze interieurstijl vaak veel warmte uit. 

Een Landelijke inrichting

Een Landelijke inrichting maakt veel gebruik van ruwe materialen die we in het buitenleven tegen zouden kunnen komen. Daarbij worden er veel natuurlijke materialen gebruikt. Er wordt niet veel gebruik gemaakt van felle kleuren. Zowel de kleuren op de muur, als de meubels en accessoires zijn vaak in neutrale tinten. De combinatie van ruwe materialen met verfijnde accessoires zorgt ervoor dat dit interieur rust en warmte uitstraalt.

Een Bohemian inrichting

Bij een Bohemian interieur zit je niet vast aan bepaalde kleuren of prints. Het gaat meer om het gevoel wat het interieur je geeft. Er wordt vaak gebruik gemaakt van buitenlandse invloeden. De kleuren die veel gebruikt worden zijn diepe intense kleuren zoals okergeel of donkerrood. Wil je het neutraler houden, dan kun je ook voor een beige tint gaan. Er wordt binnen deze stijl veel gebruik gemaakt van een mix van rijke prints en natuurlijke materialen. Zo combineer je binnen deze stjil een rieten mand met een aztec print kleed. Daarbij staan er binnen een Bohemian inrichting vaak veel planten.